Subsidie voor project Floris de Vijfd…

Om het project Floris de Vijfdelaan noordzijde mogelijk te maken heeft de gemeente subsidie aangevraagd bij de provincie Zuid-Holland. De provincie heeft in 2021 een knelpuntenpot sociale huurwoningen ingesteld om projecten met sociale huurwoningen te versnellen. Vlaardingen heeft daar nu een bedrag van € 250.000,- uit gekregen.

Impressie project Floris de Vijfdelaan noordzijde

Het project Floris de Vijfdelaan noordzijde wordt door Waterweg Wonen ontwikkeld . Er komen in totaal 64 eengezinswoningen, waarvan 50 sociale huurwoningen en 14 koopwoningen. Het worden duurzame woningen, met zonnepanelen op het dak. De bouw start nog voor de zomer van dit jaar en de verwachting is dat de woningen eind van het jaar opgeleverd worden.

Ivana Somers - Gardenier, wethouder bouwen en wonen: “Er is in Vlaardingen veel vraag naar eengezinswoningen in alle prijsklassen. Dit project is een mooie combinatie van huur- en koop-eengezinswoningen. Dit sluit helemaal aan op onze Woonvisie: Samen bouwen aan Vlaardingen. We bouwen voor alle Vlaardingers. Voor alle inkomens, een (t)huis voor iedereen.”

https://www.vlaardingen.nl/Organisatie/Nieuws_en_actualiteiten/Nieuws/Subsidie_voor_project_Floris_de_Vijfdelaan_noordzijde